close
Bolig

Tips og tricks: Skab ny liv og struktur til væggene med kalkmaling

De seneste år er det blevet mere og mere populært at være farverig og slippe fantasien løs i sit hjem. Springe ud i noget nyt, og skabe nye legende og inspirerende udtryk som omdanner rummet på ny. I denne sammenhæng kommer kalkmaling ind i billedet, da en stigende trend har udbredt sig omkring netop dette udtryk. Ønsker du også at hoppe med på bølgen, så læs med her, hvor vi guider og fortæller, hvordan du kan gøre brug af kalkmaling.

Med jotun lady minerals er det muligt at kaste nyt liv og lys over hjemmet, når væggene males med kalk, og tørrer til et strukturvævet mesterværk. Med jotun lady minerals kan du skabe dit helt eget og unikke præg på hjemmet, og lade fantasien guide og føre penslen, for til sidst at opnå et enestående slutresultat. Et slutresultat som er råt, kantet og med spil og nuancer. Med jotun lady minerals kan du skabe mange værker, og imødekomme den stigende trend.

Omdan til væg til beton

En af de mest væsentlige årsager til at folk griber ud efter jotun lady minerals, er dets evne til at skabe et betonlignende udtryk. Et udtryk der harmonerer godt ind i det skandinaviske, og komplimenterer lyse farver, træ og det grønne. Mal blot den ene væg med kalkmaling, og oplev hvordan denne lille forandring kan gøre store underværker.

Sådan gør du

Det er forholdsvist nemt at arbejde med jotun lady minerals og derfor et arbejde, du let kan udføre på egen hånd. Start med at forberede væggen til maling ved at udfylde eventuelle huller, vask væggen grundigt ned for skidt og snavs, og påfør en grunder. Hermed er du sikker på den pæneste overflade og et holdbart slutresultat.

Når forarbejdet er gjort, er du klar til at gå i gang med malerprojektet. Anvender du jotun lady minerals, er det vigtigt, at du maler på kryds og tværs samt op og ned, for dermed at skabe det helt rigtige udtryk. Det kræver omkring 1-2 lag af kalkmaling for et pænt resultat. Efter hvert lag er det vigtigt at vente minimum 4 timer inden et nyt påbegyndes.