close
Guide

Sådan starter du et coworking space

Kontor

Hvis du har fulgt med i hele den gruppe mennesker, der forsøger at arbejde for et hvilket som helst sted i verden, så ved du også hvad et coworking space er. Det er også muligt, at du bare har opdaget, at man mennesker snakker om det og nu gerne vil finde ud af, om det er en god investering. I begge tilfælde kan du få gavn af den her guide. Det kan du såmænd også, hvis du aldrig har hørt om coworking spaces før.

Det vigtigste ved et coworking space er, at alle kan forstå, hvordan de kommer i gang, så snart de har sat sig derind. Det er et kontor, men ikke et normalt kontor, for her er det ikke bare en enkelt virksomhed, der arbejder, men derimod folk fra en masse tilfældige virksomheder fra hele verden. Alle kulturer skal føle sig velkomne, men der er en ting, som er vigtigere end alt andet: Internettet skal være hurtigt og stabilt. Hvis det ikke er på plads, så kan du godt regne med, at dine få besøgende advarer alle andre om, at man ikke kan arbejde der.

God belysning er vigtigt alle steder, men det er især noget, man skal have styr på, når der er tale om et kontor – uanset om det er et almindeligt kontor eller et coworking space. Du ved jo nok allerede, at det ikke er godt at se på en skærm i et mørkt rum, men det er nu en gang stadig noget, mange glemmer. Belysning er altså noget, der skal være en prioritet, når du starter et coworking space, så lad være med at købe den første og billigste lampe, du støder på. Der er en grund til, at designerlamper som dem fra louis poulsen og le klint er dyrere end andre lamper, og det er altså ikke bare fordi, de er pænere at se på, men det er de selvfølgelig også og et pænt coworking space sælger også bedre end et grimt et.

Når du har godt styr på belysningen, så er der andre dele af indretning, du skal begynde at tænke på. Du bør nok egentlig tænke på begge dele på samme tid, da belysningen bliver påvirket af ikke bare lampen, men også alle de andre ting i rummet. Borde og stole er mere eller mindre essentielle for et coworking space, men hvis du for eksempel vil udmærke dig med, at dit coworking space er designet til at være så ergonomisk som muligt, kan det være du skal have fat i nogle hæve- & sænkeborde. Et meget populært møbel, der stort set altid kan betale sig at tilføje, er en fatboy klassiker. Der skal nemlig også være plads til afslapning i et coworking space. Om sækkestolene skal være placeret et andet sted, der er lavet specielt til afslapning og hygge, må du selv vurdere.