close
Guide

Sådan spotter du danskere i udlandet

Danskere

Det kan være sjovt at møde andre danskere, mens man er på ferie i udlandet. Det kan også være pinligt, når de opfører sig forfærdeligt samtidig med, at de gør det tydeligt, at de kommer fra Danmark. Så kan man helt få lyst til at rejse sig op, gå over til dem og bede dem om ikke at give Danmark så dårligt et ry, men det hjælper jo nok ikke. Hvis du alligevel vil hjælpe med at sikre, at vi danskere ikke bliver ubudne gæster alt for mange steder i udlandet, så bliver det jo først nødvendigt at spotte de ubehøvlede danskere, eller danskere generelt. Det kan være svært med nogle danskere, men de værste er typisk ikke så svære at få øje på, når man først ved, hvad man skal lede efter.

Hvis du nogensinde har været på ferie et sted med mange turister i Europa eller Asien, så har du helt sikkert oplevet, at en russer råber af en tjener eller i det hele taget er højlydt. Der er desværre rigtig mange russere, der opfører sig på den måde, men det skal da også nævnes, at mange russere opfører sig ganske upåklageligt – de tiltrækker bare ikke den samme mængde opmærksomhed, ligesom en god manager er nærmest usynligt, mens man ikke kan undgå at se en dårlig manager. Kineserne er også kendte for at være nogle af de værste turister, men det er igen ikke alle kinesere, der er nogle røvhuller. De bliver beskyldt for at være ubehøvlede, uciviliserede eller rent ud sagt svinske i deres tone, sprog og opførsel. Ligesom de værste af russerne og kineserne er der nogle danskere, der bare ikke kan lade være med at give resten af os et dårligt ry. Dem spotter du ved, at de snakker, råber eller beklager sig højt enten på engelsk med en heftig dansk accent eller på dansk, selv når ingen omkring dem forstår det.

Det er dog ikke alle danskere, man kan spotte på den måde. Det kan være fordi, du aldrig hører dem sige noget, eller fordi deres accent er god nok eller anderledes nok til, at du ikke kan genkende den som dansk. Du kan til gengæld være ret sikker på, at det er en dansker, du ser på, hvis de er klædt i tøj som Moss Copenhagen eller Tommy Hilfiger. Og så er der selvfølgelig dem, der enten klæder sig i tøj med det danske flag eller render rundt med et rigtigt flag – så er det heller ikke så svært at se, at det er en dansker. Hvis du spotter rugbrød eller andre ting, nogle danskere bare ikke kan undvære i selv den korteste tid, så er den en anden god indikator for, at de er dine landsmænd.