close
Guide

Minimalist guide til kvinder

Pige

Der kan være mange grunde til at vælge at blive minimalist, men de tre mest almindelige grunde er at spare på miljøet, bekymringerne, og budgettet. Uanset hvad grunden er for dig, så er det et skridt i den rigtige retning og du vil gavne på alle punkter, ikke bare dem du havde i tankerne, da du begyndte. En positiv konsekvens mange oplever er, at de har mere tid til de vigtige ting i livet.

Der bliver smidt tonsvis af tøj ud hvert år, fordi folk ikke er motiverede til at købe kvalitetstøj, der kan vare i mange, mange år – og selv når de køber kvalitet, så ender de med at smide det ud, fordi de køber så meget, at garderoben bliver fyldt ud. Det er meget skadeligt for miljøet og er en af de helt store udledere af CO2, for slet ikke at tale om arbejdsvilkårene for dem i sweatshops og lignende steder. Ved ikke at købe lige så meget tøj, som du formentlig har gjort indtil nu, så er du med til at redde ikke bare miljøet, men livskvaliteten hvis ikke livet for mange mennesker verden over i de mest udsatte dele af situationer.

Det første skridt er at have så lidt i garderoben som muligt. En Mos Mosh nederdel og undertøj til to eller tre dage er nok for dem, der skærer allermest ned – men husk nu at tage højde for det ekstra tøj, der kan blive nødvendigt, når menstruationen kalder. Det tøj du ikke længere har brug for kan du sende til genbrug eller en af de mange velgørenheder, der sender det videre til dem, der virkelig har brug for det. Her er det dog vigtigt at undersøge, om tøjet rent faktisk går til dem, der har brug for det, eller om det går i lommen på en gruppe korrupte mennesker.

Når du minimerer garderoben er det dog også vigtigt, at du køber kvalitetstøj fra bæredygtige producenter som moss copenhagen. Hvis tøjet hurtigt bliver slidt bliver du nødt til at købe mere, så det er i sidste ende hverken godt for miljøet eller dig, da du ofte bliver nødt til at købe nyt tøj. Hvis tøjet er af høj nok kvalitet kan du slippe helt for at bekymre dig om at købe nyt tøj i flere år. Du slipper desuden for at brug til og energi på at vælge, hvad for noget tøj du skal have på hver dag.

Alt i alt er der mange fordele ved at starte på en mere minimalistisk livsstil, og forhåbentlig kan du nu se både dét og at det er nemt at starte. Der er mange kendte mennesker, der på den ene eller den anden måde har valgt en minimalistisk livsstil, for eksempel har stifteren af Facebook, Mark Zuckerberg, den samme slags tøj på hver dag, så han ikke behøver at tage stilling til det her morgen.