close
Guide

Min Nye Bil Transformerede Mig til Et Bedre Menneske

Bil guitar

Jeg ved godt, at det lyder fuldstændigt absurd, men det er ikke desto mindre sandt: min nye Renault Megane har gjort mig til et bedre menneske. Det var ikke en transformation der skete natten over, men der er ingen tvivl i mit hjerte om, at det var Renault’en der stod bag, den pludselige omlægning af mit liv. Men lad os hoppe lidt tilbage i tiden, til før jeg fik min Megane, så du kan forstå hvad der skete.

Jeg havde siddet fast i den samme kedelige rutine i lang tid. Jeg havde et udemærket arbejde, der dog ikke udfordrede mig det store, med udmærkede kolleger, som jeg dog ikke havde det store tilfælles med. Min chef var også fin nok – altså nok fordi, han ikke anede hvem jeg var. Det var svært at finde noget at brokke sig over, men der var altså heller ikke meget at juble over. Det hele var sådan bare trist og gråt, også selvom det måske udefra så ud som om, det hele kørte på skinner. Jeg havde jo fået et job der passede til min uddannelse, og havde fået mine årlige lønforhøjelser og endda scoret en forfremmelse. Hvem kan dog være trist over det? Men trist det var jeg. Det gjorde det faktisk kun mere frustrerende, at jeg ikke kunne forklare hvorfor jeg var trist – alt omkring mig sagde, at det ikke gav mening.

Men så skete det magiske en dag: min bil brød sammen. Den var brudt sammen mange gange før, men det havde bare været kortvarige køre strejker. Denne gang var det dog alvorligt: mekanikeren forsikrede mig om, at det ville være langt dyrere at fikse den, end at anskaffe mig en ny bil. Så jeg begyndte på biljagten. Selvom jeg aldrig har været specielt tosset med biler, så var det alligevel noget der bed mig. Jeg læste op på alle de forskellige bilmærker, og tjekkede de nyeste modeller ud nede hos forhandleren. Jeg mærkede noget, der ikke havde været i mit liv, i lang tid: spænding og interesse! Mit hjerte bankede der ud ad, når jeg læste op på en potentiel ny bil. Jeg arbejdede mig ikke bare igennem en arbejdsdag længere: nej, jeg arbejdede mig tættere på et mål.

To uger i en lejet bil tog det, før jeg tog beslutningen, og købte mig en Renault Megane. Det var dels oplevelsen op til at købe den, der ændrede mit liv: det fik mig til at indse, at alting er sjovere, hvis man arbejder sig hen imod noget. Men det var også bilen i sig selv: den var en manifestation af, hvad jeg gerne selv ville være. Den var elegant, men med masser af kræfter under den flotte overflade. Nu vidste jeg, at jeg havde en mission: at gøre mig selv til den stærke person, jeg ved jeg kan være, uden at overdrive og skræmme folk væk.