close
Guide

Materialer til Boligen Skal Ses og Føles

Der er rigtigt mange ting i boligen, som man selv kan bygge eller istandsætte. Ikke alene kan man spare rigtigt mange penge ved at gøre det selv: man kan også få lige nøjagtigt det resultat, man gerne vil have. Det er også langt mere tilfredsstillende at have skabt noget selv, Hver gang man ser på, eller benytter, det man selv har skabt, så mindes man om sine egne evner. Det er et evigt symbol på, at man har værdi som menneske, og er i stand til at gøre noget, der hjælper én selv og ens familie.

For at kunne bygge noget af en ordentlig kvalitet, så skal man selvfølgeligt først og fremmest have kvalitets-materialer at arbejde med. Det er min erfaring, at det ofte er her, nye gør-det-selv folk går galt i byen. Det er som sagte ret ligetil, at gøre de fleste ting selv. I dag findes der massevis af guides på internettet og i bøger, og så længe man kan finde ud af at følge ”opskriften”, så vil man ende ud med at godt resultat. Selv hvis man ikke har tålmodigheden til at læse, så findes der hundredvis af videoer på YouTube der viser dig, skridt for skridt, hvordan man gør. Det er altså ikke længere noget problem at vælge det rigtige værktøj, eller vide hvordan man skal bruge det. Alligevel ender folk nogle gange ud med et utilfredsstillende resultat af deres arbejde. Nogle oplever, at tingene falder fra hinanden mens de arbejder på det. Andre formår at bygge det færdigt, men er så nødt til at reparere eller udskifte det de har lavet, inden året er omme. I den slags tilfælde er det næsten altid fordi, de er kommet til at købe de forkerte materialer. Når man ikke bruger den rigtige type træ, så risikerer man at tingene ikke holder, eller at træet opfører sig anderledes end man forventer.

Når du skal købe materialer til boligen, så er det altså vigtigt at du virkeligt gennemgår dem grundigt. Den slags materialer skal ses og føles på: det er ikke nok at kigge på et billede eller læse en beskrivelse. Selv hvis du ikke er særligt erfaren med de forskellige typer træ, så er det stadig vigtigt, at du danner dig et indtryk af de træ du arbejder med. Selv hvis du ender med at vælge den forkerte type, så ved du nu det, til næste gang. Du kan altså kun danne dig disse erfaringer, hvis du virkeligt engagerer dig i udvælgelsen af træ nede i den lokale trælast.

Når du har opbygget dig den fornødne erfaring, og ved hvad du kan forvente af en given trælast, så kan du selvfølgeligt sagtens bestille materialerne på internettet eller over telefonen fremover. Men ind til da, er det klart at anbefale, at du selv ser og føler på træet, før du køber det.