close
Fritid

Find herlige puslespil til de mørke vinterdage

Den mørke danske vinter kan føles lang og kold og våd. Det er ikke altid let at finde på noget at fordrive tiden med, når det rusker og regner ude og ikke rigtigt vil blive lyst. Men helt umuligt behøver det altså ikke at være, for der er faktisk mange sjove ting at foretage sig, hvis bare man ved, hvor man skal rette blikket hen. Man behøver ikke at sidde og sukke i et hjørne og miste livets gnist, for hos boghandleren er der masser af gode tilbud om underholdning.

Hvornår har du sidst lagt et puslespil? Er det længe siden? Så skulle du tage at prøve det igen. For der er ikke noget så hyggeligt som at rydde spisebordet og lave en kande te, hente lidt småkager og så tømme en æske med brikker ud over bordet og gå i gang med at finde dem, der passer sammen. Man kan gøre det alene, men det er lige så hyggeligt at være flere. Og det er sjovt at se et puslespil tage form, efterhånden som man får samlet mere og mere. Det er ren terapi.

Hjernen elsker det

Hvis der er et organ i vores krop, der forstår at sætte pris på at lægge puslespil, så er det hjernen. Den elsker den udfordring det er at sætte øjnene til at vandre henover stakken af brikker og sammenligne og finde ligheder. Den jubler, når den finder to brikker, der passer sammen. Og så slipper den for at gumle rundt på de mange løse tanker, der ellers godt kan plage en moderne hjerne. Hjerner elsker puslespil, og de bliver klogere og bedre af det.

Boghandleren har dem

Bog & Idé har et udvalg af forskellige puslespil, som kan tage pusten fra selv den mest hærdede puslespilsamler. Her finder du nogle, der er nemme, som små børn kan lægge. Måske med fem til femogtyve brikker. Men du kan også finde æsker med flere tusind brikker, som det kan tage dage at lægge. Det er en virkelig god beskæftigelse på vinterdagene, og det er godt for dit mentale helbred.