close
Livsstil

Få god rådgivning online til at komme af med din gæld

Det er meget almindeligt at man, som dansker, har lidt gæld, som man afdrager på hver måned. En del har lån i deres bolig, andre har købt deres bil på afbetaling, andre har et eller flere forbrugslån, der skal afdrages på månedlig basis. Især det sidste kan ende med at blive en fælde, for forbrugslån har høj rente, og en del har en tendens til at optage flere forbrugslån end de egentlig har råd til at afdrage på. Mange har et reelt ønske om at slippe af med deres gæld.

Hvis man ønsker at blive gældfri, så er der flere ting man kan gøre. Det første man skal gøre, er at lægge et budget, så man kan overskue økonomien. Desværre er det ofte først, når man har mistet overblikket over sin økonomi, at tankerne om at blive gældfri indfinder sig. Ved at lægge et budget og danne sig et overblik, kan man begynde at se på, hvilke poster, der eventuelt kan gøres mindre ved hjælp af forskellige tiltag. Her kan en gældrådgiver muligvis være til hjælp.

Hvor galt står det til?

En af grundene til at mange mister overblikket over deres økonomi, er at de simpelthen ikke tør se i øjnene hvor galt det står til. Man kan godt fornemme at den er gal, men man tør ikke tage tyren ved hornene og se realiteterne i øjnene. Det er en meget dårlig ide at give slip her. Hvis man ønsker at blive gældfri, så må man også samle mod til at se de kolde facts sat op i et budget. Først når man er her, kan man for alvor begynde at handle.

Kontakt med kreditorerne

Med hjælp fra en dygtig rådgiver kan man måske gå ind og arbejde med de høje renter og se om man kan få skabt noget luft, så du lettere kan blive gældfri. En gældsrådgiver kan hjælpe med at tage kontakt til dem, du skylder penge, og forhandle med dem om forskellige scenarier. Kan man slå nogle af lånene sammen til en lavere rente? Alle muligheder skal undersøges.