close
Livsstil

Derfor Elsker Vi Italienske Støvler

Når man snakker om mode, så er der bare visse områder i verden, som man hurtigere kommer til at tænke på end andre. Frankrig, Italien og USA er nok nogle af de største lande, når det kommer til mode. De huser imellem sig ikoniske byer som Paris, London, Milan og New York. Det er alt sammen steder, som er tæt knyttede til modeverdenen, og som har været det i rigtigt mange år.

Der er selvfølgeligt mange forskellige måder et land kan gøre sig bemærket på, når det kommer til gennembrud eller innovationer indenfor moden. Vi har ikke tid til at dykke ned i dem alle sammen i denne artikel, og har derfor valgt at begrænse os til et specifikt emne: italienske støvler.

Der er få ting i modeverdenen, som er ligeså stærkt forbundet med Italien, som støvler er. Hver gang man ser et par støvler, som virkeligt springer i øjnene og får én til at sige ”wow!”, så er der rigtigt god chance for, at det er et par italienske støvler man kigger på. Italienerne har ganske enkelt arbejdet med læder og støvler i så mange år, at det er næsten umuligt at indhente dem. Men deres erfaring og lange historie er selvfølgeligt ikke det, der i sig selv gør, at vi elsker italienske støvler.

Det er derimod nogle ganske håndgribelige ting der gør italienske støvler så fantastiske. Hvis man eksempelvis tager et par bubetti støvler, så er man ikke et sekund i tvivl om, at der er tale om et produkt af rigtig høj kvalitet. Selv på afstand kan man se, at der er kælet for detaljerne, og at der ikke er taget nogle åbenlyse genveje. Rør man ved støvlerne mærker man de gode materialer der er blevet benyttet i deres konstruktion, og hvor sammenhængende de enkelte elementer er. Der er en form for rå styrke gemt i den måde, de er konstrueret på, og man er ikke i tvivl om, at de her Bubetti støvler er nogen, du kan have gavn af i rigtigt mange år.

Det hjælper selvfølgeligt ikke noget, at et par støvler fysisk kan holde til mange års brug, hvis de går af mode om en sæson eller to. Men det er den anden ting, som Italien gør bedre end så mange andre: deres designs har en tendens til at være tidløse. Jeg ved ikke, om det er fordi de sætter standarden, eller fordi de har en hemmelig opskrift på noget, der bare aldrig går af mode. Faktum er dog, at italienske støvler altid er elegante og stilede: uanset om du har købt dem i år, eller har nydt godt af dem i et årti allerede.

Den sidste faktor er følelsen af eksklusivitet, som de italienske støvler emmer af. Det er den fantastiske balance imellem alle elementerne, koblet med et italiensk veto imod at gå på kompromis med kvaliteten.