close
Guide

Den Hårde Kamp for Den Rigtige Bil

Bil par

Det kan godt føles som en uoverkommelig opgave, at skulle finde den helt rigtige bil, når man er på biljagt. Det er faktisk ikke den første bil man køber, der volder flest problemer. Der er man ligesom bare glad og oppe at køre over, at man endelig får sig sin egen bil! Så kan det næsten være lige meget hvordan den ser ud, eller hvor lækker den er at køre i. Det er en kæmpe opgradering at gå fra ingen bil, og til en hvilken som helst bil.

Men når man har været igennem et par biler, og måske også har kørt i diverse lejede biler, som jeg har igennem mit arbejde, så begynder man at blive kræsen. Jeg ved ikke om kræsen er det rigtige ord: det er mere som om man rent faktisk udvikler smag. Man er ikke længere klar til at acceptere hvad som helst, for nu ved man hvor meget varians der findes i bilverdenen, og man vil derfor gerne have mest muligt for sine penge.

Men det er ikke nemt. Det er lidt som at tage ud på en lang rejse, fyldt med eventyr og farer. Alle reklamerne rundt omkring prøver at overbevise dig om, at lige præcis deres bil, er den der vil opfylde alle dine drømme. Jeg ser disse reklamer som en slags ”sirener”: de forsøger at lokke mig i fordærv med deres sange.

Men hvordan gør man så? Jeg har selv overvejet alt fra en brugt kia til en splinterny mercedes. Jeg er klar over, at spændet vil være mindre for andre, idet der er en stor økonomisk forskel på de to muligheder. Men i sidste ende, så handler det ikke rigtigt om pengene for mig: der er så mange biler på markedet, at jeg også ville have svært ved at vælge, selv hvis mit budget var mere begrænset end det er.

Selv hvis jeg besluttede mig for, at en brugt Kia var vejen at gå, så er der så mange modeller at vælge imellem, at det stadig ville tage mig en krig. Besluttede jeg mig for at en ny Mercedes var svaret, så er der stadig tonsvis af ting at tage højde for. Det er ikke så meget mærket eller prisen der gør det svært at vælge: det er forskellen i alle de individuelle biler, indenfor hver kategori.

For mig hjalp det gevaldigt, at sætte mig ned, og skrive en lang liste over alt hvad jeg bruger min bil til på nuværende tidspunkt, og hvad jeg godt kunne tænke mig at bruge min bil til i fremtiden. Kravet er så, at den nye bil skal opfylde alle de eksisterende behov i høj grad, og at alle de mulige fremtids ting, giver bonus point.