close
Guide

Bilen Fra Ford Der er Evigt Populær

Man behøver ikke være totalt bidt af mode eller lignende for at vide, at stil har det med at skifte med jævne mellemrum. Det ene år skal alting være på én måde, og det næste år er det helt anderledes. Det gør sig gældende med tøj, musik og biler. En ny designer kommer på noget smart, eller et nyt stykke teknologi går ind og revolutionerer hele markedet, og så går det ellers stærkt. Ud med det gamle og ind med det nye. Udviklingen går selvfølgeligt langsommere med biler, end det gør med mode og lignende: det er de færreste der har råd til at købe en ny bil en gang om ugen eller måneden. Alligevel kan man godt risikere at ende ud med en ”umoderne” bil, og det er selvfølgeligt trist: specielt hvis man lige har købt den for et år eller to siden.

Men modsat mode, så er der faktisk et lille trick, når det kommer til biler. Der er nemlig visse bilmodeller der aldrig går af mode. Hvis vi kigger på de forskellige bilers popularitet igennem årene, så er der specielt én bilmodel der har formået at bryde med tendenserne: den gode gamle Ford Fiesta.

Den smarte supermini har nemlig formået at holde sig populær lige siden den blev lanceret for første gang i 1976. Hver generation af bilen har selvfølgeligt bragt de nye design idéer og teknologier med sig, men altid på en måde der gør bilen tidløs. Hvis moden dikterer skriggule farver og kontrastfarvede striber, så finder Ford en eller anden måde at hinte disse ting i deres Fiesta, uden at gøre dem så fremtrædende at bilen bliver upopulær i det øjeblik moden skifter.

Det betyder også, at en brugt Fiesta nærmest altid er en god investering. Det er ikke en bil hvor du behøver den nyeste model: en brugt Ford Fiesta vil altid være en fantastisk bil at køre i, og ingen vil kigge skævt til den. Ford er generelt kendte for, at deres biler holder godt og er værd at købe brugt. Både Ford Puma og en Ford Ka er eksempler på biler, som er virkeligt populære hos brugtvognsforhandlerne. Men hvis en Fiesta dækker dine behov, så er den det sikreste valg: her vil du med sikkerhed ikke stå om et år eller to og føle, at du burde skifte til en nyere model.

Det er selvfølgeligt en relativt lille bil, og det har sine fordele og ulemper. Hvis du har behov for en stor bil, så er det måske bedre at kigge efter et alternativ. Men tag et kig indeni en Ford Fiesta før du vælger den helt fra: den kompakte bil giver faktisk mere plads, end man lige skulle tro ved første øjekast. Til bykørsel er det desuden virkeligt praktisk, at bilen ikke fylder mere på vejen end den gør.