close
Guide

4 ting du ikke vidste om Italien

Italien

Der er mange lande her på kloden, så der er ikke noget at sige til, hvis du ikke kan nævne dem alle sammen. Du kender dog formentlig de fleste af landende i EU, men selv hvis du kender deres navne, hvad ved du så egentlig om dem? Det er lidt a la forskellen på et kende en person og at kende til en person. Ja, du ved at Italien eksisterer, men hvad med detaljerne? Vi vidste ikke det store om Italien, før vi begyndte at undersøge det nærmere. Det er utroligt, hvad man kan finde ud af om et land ved bare et bruge en time eller to på at surfe rundt på nettet. Vi har selvfølgelig gjort en smule mere ud af det end dét, men det er alligevel værd at gøre opmærksom på, hvor hurtigt man kan lære en masse interessante facts om den verden, vi lever i.

Vidst du, at Italien før i tiden blev anset for at være en af stormagterne? Det var altså kendt som et af de mest magtfulde lande i verden sammen med Storbritannien, Frankrig, Japan og USA? Nu til dags er det selvfølgelig kun igennem EU som helhed, at Italien formår at kunne kalde sig en stormagt. De andre lande med videre, der er store nok til enten nu eller i den nærmeste fremtid at kunne kalde sig en stormagt er USA, Kina, Rusland, Indien og Brasilien. Hvis vi går længere tilbage i historien, så har der selvfølgelig været andre stormagter.

Nogle steder i Italien når temperaturen op på et niveau, der slet ikke er til at forstå. I Rom når temperaturen for eksempel til tider op over 40 grader celsius. Det er meget sjældent, at vi i Danmark når op på nogle så høje temperaturer – og de år, har der formentlig været endnu varmeret i Italien.

Når du tænker vin, så er det måske primært Spanien og Frankrig, der popper op i dit hoved, men vidste du, at Italien faktisk også producerer nogle af verdens bedste vine? Til vinsmagninger klarer de sig ofte lige så godt som deres naboers, men selv en vin som Prosecco er meget billigere end smagsmæssigt tilsvarende vine, fordi Italien bare ikke er lige så kendt på det område.

Det sidste vi vil nævne er, at Italien de fleste steder i verden er kendte for pizza. I nogle lande tror folk godt nok, at pizza er en amerikansk opfindelse, men i så fald har de stadig italienske pizzeriaer, så de kan smage, hvordan en rigtig pizza skal smage. Hvis man ser på italienerne i stedet for det land, de kommer fra, så er det store armbevægelser og god mad, de er kendte for. Mange har en ide om, at alle italienere er gode kokke – og det er måske ikke helt forkert.