close
Guide

3 råd til succesfuldt at blive en digital nomade

Digital nomade

Hvis du er blandt dem, der efter at have hørt om den her helt specielle måde at leve på, som de fleste kalder digital nomade, så er det ikke så underligt, hvis du også har besluttet dig for, at det er sådan, du vil leve dit liv. Der er dog nogle ting, man bør vide, før man sælger sit hus eller opsiger sin lejekontrakt og sætter sig ind i det nærmeste fly. Vi har samlet vores tre bedste råd her til, hvordan du kan blive digital nomade uden at løbe ind i de store problemer.

Det første du skal vide for succesfuldt at blive en digital nomade er, at det ikke er en livsstil, som alle bryder sig om. Det er sådan set mest et råd, vi giver for at øge succesraten ved at sikre at dem, der i sidste ende ikke kan klare eller lide livet som digital nomade, aldrig giver det et forsøg. Der er mange udfordringer ved den alternative livsstil, men vi kan ikke få plads til dem alle sammen her, så det er noget du selv må undersøge nærmere og tænke længe over, før du træffer en endelig beslutning.

Hvis det viser sig, at livet som digital nomade er noget, der rent faktisk kan ske at fungere for dig, så er det bare med at komme i gang med at planlægge, planlægge og så måske også lægge nogle planer. Det sker nemmest sammen med andre, så hvis du kender nogle, der lige nu er digitale nomader, så ville det bestemt være en god i det at tage en kort snak med dem. Eller en lang snak, hvis det kan lade sig gøre. Der findes desuden en del grupper rundt omkring på nettet, især på de sociale medier, som udelukkende beskæftiger sig med livet som digital nomade, hvor folk deler deres erfaringer eller spørger andre til råds, så det er jo også en mulighed, når dine planer skal gennemlæses.

Sidst men ikke mindst bør du finde et job, hvor du skal bruge så få timer som muligt på aktivt at sidde foran skærmen. Det er blandt andet muligt inden for digital markedsføring, hvor store dele af dit arbejde kan automatiseres og resten typisk bare kræver, at du tænker over det og måske skriver et par noter. Med den stigende marketing automation succes behøver du altså ikke bruge mange timer foran en skærm hver uge, så du i stedet kan nyde, at du er et nyt og spændende sted i verden. Der er trods alt ikke meget ved at være en digital nomade, hvis man slet ikke lægger mærke til sine smukke omgivelser eller interagere med alle de interessante mennesker, man kan støde på rundt om i verden.