close
Guide

3 produkter du kender som også findes i Asien

Pige sidder

Der er efterhånden mange produkter på hylderne rundt om i Danmark – og så er der alle de produkter, der slet ikke kan ses før man køber dem, fordi de kun er tilgængelige online. Flere og flere web-butikker åbner hver dag, og på trods af at mange af dem ender med at lukke, så er der altså stadig også mange, der klarer den. Nogle af de produkter, vi ser i det danske land, når vi går en tur eller kører i bus eller tog, findes også i andre lande. Vi har valgt at lægge fokus på Asien, da det er et af de steder i verden, der ser størst fremdrift for tiden hvad angår danske turister. Vietnam og Cambodja er især begyndt at blive populære feriemål, hvilket måske har at gøre med, at malaria og andre sygdomme så småt bliver udryddet. Vi ser her nærmere på tre produkter, du formentlig kender, som også findes i Asien.

Skechers sko er begyndt at blive populære i Danmark, fordi de bruger memory foam til at få sålen til helt automatisk at passe til dine fødder. Det er et materiale, der i flere år har været brugt i hovedpuder, hvor det også har set stor succes. Nu er det altså sko, man begynder at kunne se det i, hvor Skechers så er et af de mærker, der er mest fremtrædende. Prisen i Danmark er typisk mellem 800 og 900 kroner, men den varierer selvfølgelig en smule mere end det. I Vietnam er prisen derimod mellem 400 og 600 kroner, så du kan altså være heldig at finde de sko, du gerne vil have, til halv pris – og det er i de helt dyre storecentre, hvor du er sikker på, de ikke sælger kopivarer.

Det er dog ikke kun sko, der har spredt sig til flere dele af verden, men derimod også tøj og andre former for beklædning. The North Face lyder måske som noget, man kun kan finde i den nordlige del af verden og måske endda kun de Nordiske Lande, men det er faktisk slet ikke tilfældet. De findes rigtig mange steder rundt om i verden – måske endda på alle kontinenter. Der er en del ting efterhånden, som Danmark er kendt for at designe, så det ville ikke undre os, hvis tøjmærkerne dukker mere og mere op i de internationale medier de næste 5-10 år.

Sidst men helt sikkert ikke mindst har vi Hugo Boss, som godt nok er mest kendte for deres jakkesæt og dermed noget, vi mere eller mindre har været henne over, men som altså også sælger deodoranter, parfumer og flere andre produkter, som både findes i Danmark og flere lande i Asien. Jakkesættene er faktisk mindre populære i mange af de asiatiske lande, fordi det er så billigt at få dem skræddersyet i fine materialer.