close
Guide

2 nemme måder at gøre hjemmet pænere

Indretning

Hjemmet er en af de vigtigste ting i alle danskeres liv. Det gælder, uanset om man bor i et hus, en lejlighed, en campingvogn eller et telt. Det er det, der skaber den nødvendige stabilitet til, at du kan give dig i kast med nogle vilde og grænseoverskridende ting. Det bliver kun vigtigere af, at flere og flere begynder på den ene eller den anden form for iværksætteri, hvor uvished jo er en stor del af miljøet og dermed ens hverdag. Hvis man ikke har den rette stabilitet og gode rutiner i ens hjem, så kan man altså ikke fokusere 100% på de ting, man virkelig har lyst til at arbejde på. Det gælder også, hvis det er dig selv, du gerne vil arbejde på, hvor alt fra det at gå i fitnesscenteret til at sætte tid af til afslapning, meditation, yoga eller lignende er ting, der kræver et mentalt overskud, som bare ikke findes, hvis man ikke har en vis stabilitet i sin hverdag. Det handler altså i sidste ende om at gøre sit hjem til så behageligt, afslappende og afstressende et sted som muligt, og det gør man typisk ved at gøre det både pænt og praktisk. Her kommer vi nærmere ind på to nemme måder, du kan gøre dit hjem pænere på en praktisk måde.

Først og fremmest bør du overveje, om du virkelig har brug for alle de ting, du allerede har. Alt for mange har det med at købe mere og mere, uden rigtig at smide noget af det gamle ud. Nogle gange ender tingene på loftet, men ofte ender der bare med at være flere ting i køkkenet, på badeværelet, i køkkenet og på værelserne, end der reelt er brug for. Rod er det modsatte af afstressende, og så er det bestemt heller ikke pænt. Hvis det meste af dit gulv er dækket af møbler, så skær ned på dem. Hvis mere end en tredjedel af dine vægge ikke kan ses fordi du har klistret så meget op på dem, så skær ned på det.

Belysning er en anden ting, der alt for ofte bliver overset i de danske hjem. Dit hjem behøver ikke at være så mørk, at det ligner en dunkel bachelorkælder, før du har et problem. Dårlig belysning opstår typisk, fordi folk er nærige og køber billige lamper i deres nærmeste supermarked eller IKEA. Designer lamper som le klint er altså ikke dyre bare for at være dyre – der er lagt rigtig mange kræfter og rigtig meget tid i at designe dem på en sådan måde, at man får den bedst mulige belysning. Dermed ikke sagt, at det ikke er lykkes nogle billigere mærker at efterabe de gode designs, men hvis du ikke kan vurdere, hvor god belysning en lampe giver, så er det sikreste valg nu en gang en designerlampe.