close
- Advertisement -
Motivations billeder

Fashion News

Sorry, Posts you requested could not be found...

ACCESSORIES

Sorry, Not enough posts for this block, please add more posts...

LIFE & LOVE

Sorry, Not enough posts for this block, please add more posts...

- Advertisement -
Motivations billeder

Most Popular

Sorry, Posts you requested could not be found...

THE LATEST

Guide

Sådan vælger du den rigtige elcykel

En elcykel er både en bedre økonomisk og miljømæssig erstatning til bilen eller den kollektive trafik. Modsat den almindelige cykel, hjælper elcyklen dig med at komme hurtigere frem uden at du behøves bruge alle dine kræfter og blive svedig og forpustet. Går du derfor med tanken om en fremtidig elcykel, bør du læse med her.

Der findes et stort udvalg af elcykler og det kan derfor godt være en større informationssøgningsproces hvis man ønsker at finde den rette. Overordnet skelner man mellem elcykler centermotor, frontmotor og baghjulsmotor. Følgende vil blive gennemgået nedenstående.

Elcykler centermotor

Ønsker du at udskifte bilen eller den kollektive trafik fuldstændig til og fra arbejde, kan elcykler centermotor være det rette valg for dig. Elcykler centermotor er designet til at kunne cykle længere distancer uden at du ivrigt behøves træde i pedalerne. Du kan derfor let og elegant komme til og fra arbejde, uden at være hverken forpustet eller helt svedig. Ønsker du dog at øge motionsniveauet, kan du reducere hjælpen fra motoren og fortsat cykle lange distancer. Elcykler centermotor minder meget om oplevelsen ved en cykel uden motor, hvor forskellen blot ligger i, at du får mere fart på når du træder i pedalerne.

Elcykler frontmotor

Modsat elcykler centermotor ligger elcykler med en frontmotor i den billigere ende af prisskalaen, da den egner sig bedre til korte eller mellemlange ture. Denne type elcykel giver maksimal hjælp til cyklisten, og kan derfor være behjælpelig hvis man ikke er vant på en cykel. Du vil derfor mere kunne mærke at der er tale om en cykel med motor frem for hvis du vælger elcykler centermotor.

Elcykler baghjulsmotor

Er du typen som nyder at cykle rundt i mere stejlt terræn i form af bakker og bjerge kan det være værd at investere i en elcykel med baghjulsmotor. Denne type elcykel egner sig godt til højder og er derfor god hvis du motionerer med din cykel i skoven eller når du er på udflugt. I og med at motoren er placeret ved baghjulet, overføres kraften direkte dertil og man opnår således en støjsvag og vibrationsfri udnyttelse af motoren.

Læs mere
Livsstil

Strål igennem dine smykker

Det er efterhånden svært at udstråle personlighed og selvtillid og især gøre dette på en måde som alle ens veninder ikke gør det på. Man bliver alle præget af sine venner og veninder og netop af denne årsag bliver det også sværere og sværere at få sig et unikt udtryk. Men en af disse måder, hvor man kan stråle mere end sine veninder og skille sig lidt ud, er via ens valg af smykker. Her vil denne guide komme ind på 3 forskellige måder, hvorpå du med smykker kan stråle igennem.

De 3 måder er:

  • Farverige smykker
  • Perle smykker
  • Personlige smykker

Farverige smykker

Den første måde, hvorpå man via smykker kan stråle igennem ens valg af smykker er ved at udsmykke sig med farverige smykker. Når man snakker om farverige smykker kan dette være på flere forskellige måder. Fælles for alle disse er dog, at de oftest bliver betegnet som værende mere feminine, da det ofte er lyse farver. Disse smykker får oftest deres flotte farver fra en eller flere forskellige typer sten, hvor deres farver komplimenterer hinanden.

Perle smykker

Perle smykker er i løbet af de sidste par år blevet mere og mere populære og denne trend ser som udgangspunkt ikke ud til at stoppe endnu. Perle smykker er blevet så populære grundet dets status som unika, hvilket betyder, at alle perler er forskellige, da de alle er naturskabte og derfor ikke kan produceres. Derudover er der en helt unik og fantastisk renhed ved disse perler, der får dem til at fremstå utroligt eksklusive og fine.

Personlige smykker

Sidst men ikke mindst så har vi de personlige smykker. Når man snakker om personlige smykker kan man gøre dette på rigtig mange forskellige måder. Her kan man både finde personlige smykker, hvor man bruger ens stjernetegn og viser dette frem som for eksempel et vedhæng. Derudover kan man gøre det samme med ens forbogstav eller med en eventuel indgravering. Jeg vil dog personligt anbefale, at man tager et kig på de utroligt populære Christina charms, da disse indeholder alle disse former for personlige smykker.

Læs mere
Livsstil

Bakteriernes værste fjende

Når man færdes ude blandt mange mennesker, som rører de samme dørhåndtag, knapper i bussen og lignende, kan det være en ide at have en desinfektion til hænderne med sig i tasken. Så er det nemt tilgængeligt, og vi undgår at bakterier, virus, og dermed at sygdomme spredes. Bakterierne kan ikke ses med det blotte øje, men de er der!

Håndsprit indeholder alkohol og glycerin. Glycerinen sørger for, at huden tilføres fedt, da alkoholen let kan medføre udtørrede hænder. Når spritten er påført, fordamper alkoholen og glycerinen bliver tilbage som et beskyttende lag. Efter brug af desinfektion kan det være en fordel at smøre hænderne ind med en fed creme, da glycerinen ikke helt kan dække for den udtørrende alkohol.

Sådan bruges håndsprit korrekt

Håndsprit eller desinfektion er nemt at have med sig rundt, da det kun kræver meget lidt væske pr. gang håndspritten bruges. Gør følgende med væsken:

  • 2 ml. desinfektion trykkes ud i hænderne. Spritten skal gøre hænderne helt våde i 30 sekunder, før alkoholen fordamper.
  • Håndflader, håndryggen, mellem fingrene, tommelfinger og håndled smøres meget grundigt ind. Man skal især også være grundig omkring neglene.
  • Revner og sår kan svie en smule, men dette er ikke farligt. Det forsvinder, når alkoholen er fordampet.
  • Alkoholbaseret desinfektion med glycerin er faktisk mere skånsomt for huden end vand og sæbe.

Hvilken håndsprit vælger jeg?

Der findes flere forskellige slags håndsprit. De har forskellig lugt og konsistens. Den flydende desinfektion bruges oftest i dispensere med pumpe. Den kan købes i meget store portioner. Håndsprit med gel findes både i små og store flasker. Derfor er det optimalt til farten, hvor der er plads til at have den med sig i tasken.

Alkoholens effekt

Desinfektion fungerer på den måde at ethanolen/alkoholen går ind og ødelægger mikroorganismernes cellemembran. Når produktet har siddet længe nok og tørret ind, virker alkoholen. Koncentrationen af alkohol plejer at ligge på omkring 70-85%. Mængden af glycerol er på 1-3%.

Sundhedsstyrelsen har desuden udgivet en vejledning til korrekt benyttelse af håndsprit. Derudover kan man læse om korrekt rengøring af hjemmet for at undgå bakterier og virus.

Læs mere
Livsstil

Derfor Elsker Vi Italienske Støvler

Når man snakker om mode, så er der bare visse områder i verden, som man hurtigere kommer til at tænke på end andre. Frankrig, Italien og USA er nok nogle af de største lande, når det kommer til mode. De huser imellem sig ikoniske byer som Paris, London, Milan og New York. Det er alt sammen steder, som er tæt knyttede til modeverdenen, og som har været det i rigtigt mange år.

Der er selvfølgeligt mange forskellige måder et land kan gøre sig bemærket på, når det kommer til gennembrud eller innovationer indenfor moden. Vi har ikke tid til at dykke ned i dem alle sammen i denne artikel, og har derfor valgt at begrænse os til et specifikt emne: italienske støvler.

Der er få ting i modeverdenen, som er ligeså stærkt forbundet med Italien, som støvler er. Hver gang man ser et par støvler, som virkeligt springer i øjnene og får én til at sige ”wow!”, så er der rigtigt god chance for, at det er et par italienske støvler man kigger på. Italienerne har ganske enkelt arbejdet med læder og støvler i så mange år, at det er næsten umuligt at indhente dem. Men deres erfaring og lange historie er selvfølgeligt ikke det, der i sig selv gør, at vi elsker italienske støvler.

Det er derimod nogle ganske håndgribelige ting der gør italienske støvler så fantastiske. Hvis man eksempelvis tager et par bubetti støvler, så er man ikke et sekund i tvivl om, at der er tale om et produkt af rigtig høj kvalitet. Selv på afstand kan man se, at der er kælet for detaljerne, og at der ikke er taget nogle åbenlyse genveje. Rør man ved støvlerne mærker man de gode materialer der er blevet benyttet i deres konstruktion, og hvor sammenhængende de enkelte elementer er. Der er en form for rå styrke gemt i den måde, de er konstrueret på, og man er ikke i tvivl om, at de her Bubetti støvler er nogen, du kan have gavn af i rigtigt mange år.

Det hjælper selvfølgeligt ikke noget, at et par støvler fysisk kan holde til mange års brug, hvis de går af mode om en sæson eller to. Men det er den anden ting, som Italien gør bedre end så mange andre: deres designs har en tendens til at være tidløse. Jeg ved ikke, om det er fordi de sætter standarden, eller fordi de har en hemmelig opskrift på noget, der bare aldrig går af mode. Faktum er dog, at italienske støvler altid er elegante og stilede: uanset om du har købt dem i år, eller har nydt godt af dem i et årti allerede.

Den sidste faktor er følelsen af eksklusivitet, som de italienske støvler emmer af. Det er den fantastiske balance imellem alle elementerne, koblet med et italiensk veto imod at gå på kompromis med kvaliteten.

Læs mere
Guide

Materialer til Boligen Skal Ses og Føles

Der er rigtigt mange ting i boligen, som man selv kan bygge eller istandsætte. Ikke alene kan man spare rigtigt mange penge ved at gøre det selv: man kan også få lige nøjagtigt det resultat, man gerne vil have. Det er også langt mere tilfredsstillende at have skabt noget selv, Hver gang man ser på, eller benytter, det man selv har skabt, så mindes man om sine egne evner. Det er et evigt symbol på, at man har værdi som menneske, og er i stand til at gøre noget, der hjælper én selv og ens familie.

For at kunne bygge noget af en ordentlig kvalitet, så skal man selvfølgeligt først og fremmest have kvalitets-materialer at arbejde med. Det er min erfaring, at det ofte er her, nye gør-det-selv folk går galt i byen. Det er som sagte ret ligetil, at gøre de fleste ting selv. I dag findes der massevis af guides på internettet og i bøger, og så længe man kan finde ud af at følge ”opskriften”, så vil man ende ud med at godt resultat. Selv hvis man ikke har tålmodigheden til at læse, så findes der hundredvis af videoer på YouTube der viser dig, skridt for skridt, hvordan man gør. Det er altså ikke længere noget problem at vælge det rigtige værktøj, eller vide hvordan man skal bruge det. Alligevel ender folk nogle gange ud med et utilfredsstillende resultat af deres arbejde. Nogle oplever, at tingene falder fra hinanden mens de arbejder på det. Andre formår at bygge det færdigt, men er så nødt til at reparere eller udskifte det de har lavet, inden året er omme. I den slags tilfælde er det næsten altid fordi, de er kommet til at købe de forkerte materialer. Når man ikke bruger den rigtige type træ, så risikerer man at tingene ikke holder, eller at træet opfører sig anderledes end man forventer.

Når du skal købe materialer til boligen, så er det altså vigtigt at du virkeligt gennemgår dem grundigt. Den slags materialer skal ses og føles på: det er ikke nok at kigge på et billede eller læse en beskrivelse. Selv hvis du ikke er særligt erfaren med de forskellige typer træ, så er det stadig vigtigt, at du danner dig et indtryk af de træ du arbejder med. Selv hvis du ender med at vælge den forkerte type, så ved du nu det, til næste gang. Du kan altså kun danne dig disse erfaringer, hvis du virkeligt engagerer dig i udvælgelsen af træ nede i den lokale trælast.

Når du har opbygget dig den fornødne erfaring, og ved hvad du kan forvente af en given trælast, så kan du selvfølgeligt sagtens bestille materialerne på internettet eller over telefonen fremover. Men ind til da, er det klart at anbefale, at du selv ser og føler på træet, før du køber det.

Læs mere
Livsstil

Modig Dansk Forfatter Sætter Fokus på Kurdistan

Den danske lovgivning er baseret på ideologier og principper. Det betyder, at den sigter efter noget, der er relativt simpelt, logisk sammenhængende, og ville være nærmest utopisk, hvis lovgivningen blev overholdt af alt og alle. Det betyder dog desværre også, at der er en forskel på teori og praksis. Det ses måske særligt tydeligt i disse tider, når det kommer til ytringsfriheden. Vores ret til at ytre os frit, er sikret i grundloven. Det er altså en form for grundlæggende princip for, hvad vi ser som den mest fair måde, at behandle andre mennesker på. Det fungerer samtidig som en form for beskyttelse imod dem, der måtte ønske at kontrollere os: så længe vi kan sige fra, så har vi en chance for, at kunne stå imod. Hvis ytringsfriheden var helt og aldeles ukrænkelig, så ville verden med al sandsynlighed være et bedre sted. Derfor er det også så godt, at vi forsvarer den stærkt her i landet. Vi må dog alligevel kalde dem, der benytter sig af denne rettighed – trods voldsomme trusler og stærk kritik – når nu virkeligheden desværre ikke kan sikre, at man ikke vil møde modstand, når man ytrer sig om kontroversielle emner.

Sara Omar er en af disse modige mennesker, som har turde kaste sig ud i at sætte fokus på noget, som hun mener vi er nødt til at tænke over som samfund. Hun har udgivet den kontroversielle bog dødevaskeren, der handler om en lille pige, der må vokse op i det meget religiøse Kurdistan. Den lille pige er i den uheldige situation, at der i den kultur hun vokser op i, er en præference overfor drengebørn. Allerede fra sin fødsel af, er hun altså ikke velanset af sin egen far. Hun er samtidig født med en hvid hårtot, som visse personer i hendes familie anser som et tegn fra Gud: enten på, at hun er velsignet, eller på, at hun er forbandet.

Igennem fortællingen gør Sara Omar os gang på gang opmærksom på ting, der foregår i Kurdistan, som virker helt umulige i vore danske ører. Det er altid svært at forestille sig, hvordan mennesker i en anden kultur lever og tænker, men vi har det med at tænke det bedste om andre. Når det så viser sig, at adfærd som vi finder umenneskelig og hjerteskærende, er alt for udbredt og almindeligt i en anden kultur, så bliver vi altså overraskede og stille. Det vender op og ned på vores billede af verden, og får os til at gribe til handling.

Sara Omar kan altså med sit forfatterskab øge chancen for, at vi som samfund siger fra overfor den slags adfærd, og aktivt tager afstand fra den. Men fordi hun kritiserer en anden kultur og religion, så mødes hun også med had og modstand: og det er noget, der kræver mod.

Læs mere